werken bij J.P. van Eesteren

Kasia Uchman is TBI managementtrainee  en draait mee met het team van Little C in Rotterdam. Bouwplaatsen slimmer maken, is één van de onderwerpen waar Kasia Uchman waar zij mee bezig is. Dat past mooi bij ons motto 'Gebouwen Slimmer Maken'!

Als managementtrainee bij TBI Holding ga je gedurende 2 jaar bij 3 bedrijven aan de slag. Waarom heb je gekozen voor de TBI acdmy?

 "Ik was op zoek naar een uitdagende en een dynamische werkomgeving. Een omgeving waar ik aan leuke, afwisselende projecten kan werken en waar ik mijn opleiding en all-round werkervaring kan toepassen. Het traineeship van TBI sloot perfect aan bij mijn wens."

Je bent nu 3 maanden bij Little C. Welk moment heeft het meeste indruk op je gemaakt?

 "Het feit dat ik meteen opgenomen werd in het team. Het sfeertje is lekker informeel, er is altijd tijd voor een goede grap en ondertussen werkt iedereen keihard. Hiervoor had ik een wat minder positieve ervaring en hier ervaar ik, dat de bouwplaats ook een leuke werkomgeving kan zijn. Daarnaast is de complexiteit van Little C en de professionaliteit waarmee de mensen werken echt indrukwekkend."

Hoe slim kan een bouwplaats eigenlijk zijn?

"Dat ben ik nu aan het onderzoeken met het innovatietraject 'Sensoren op de Bouwplaats'. Zelf geloof ik dat er veel slimmer gebouwd kan worden. Op Little C kijken we naar manieren hoe we efficiënt het bouwproces kunnen verbeteren en vertragingsfactoren kunnen beperken. Eigenlijk alles dat wat nu nog onvoorspelbaar is, voorspelbaar maken. Zoals kritieke momenten op een bouwplaats inzichtelijk maken, hoe efficient draait en hijst de kraan, de aan- en afvoer van bouwmaterialen én daar dan de perfecte planning op afstemmen. Een uitdaging die uiteindelijk voor iedereen veel voordelen op kan leveren, voor het bouwteam, de kopers en de omgeving. Misschien vind je het leuk om het TBI filmpje hierover te zien?"

Als we naar buiten kijken, zien we nu een witte wereld. Wat heb jij met sneeuw?

 "Het liefst had ik nu meteen mijn skies gepakt." Lachend: "Maar ja, geen berg te bekennen in Rotterdam. Sneeuw geeft mij het gevoel van vrijheid. Als kind had ik al een passie voor wintersport. Ik heb jarenlang op wedstrijdniveau aan alpineskiën gedaan. Er is niks beters dan het kraken van hardgepakte sneeuw en een beetje snelheid onder mijn voeten. En zeg nou zelf: alles wordt toch mooier met een beetje witte poeder, zelfs de bouwplaats."