Project Renovatie Heidelberglaan

Projectinformatie

Project Renovatie Heidelberglaan
Locatie Utrecht
Opdrachtgever Hogeschool Utrecht
Architect fUSE architectuur bv
Looptijd Augustus 2014 - juli 2015

Aan de Heidelberglaan in Utrecht hebben we een pand van Hogeschool Utrecht getransformeerd tot een expertisecentrum op het gebied van zorg en technologie.

Voor deze Design & Build opgave (op basis van een UAV-gc contract) hebben J.P. van Eesteren, Koopmans Bouwgroep, Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros de handen ineen geslagen. De bouwcombinatie had in dit project de ontwerpverantwoordelijkheid en was al vanaf het voorontwerp betrokken. Het getransformeerde gebouw (19.000 m2 bvo) huisvest vanaf augustus 2015 vier opleidingen en er bestaat uit laboratoria en onderzoekruimten. In het ontwerp is rekening gehouden met het stedenbouwkundige kader van de Uithof en de duurzaamheidseisen van de Hogeschool Utrecht. Op basis van Life Cycle Costing (LCC)-berekeningen met een terugverdientijd van vijftien jaar heeft J.P. van Eesteren een serie aan duurzaamheidmaatregelen getroffen waaronder verhoging van de isolatiewaarde, hoogrendementsglas, zonnepanelen en zonneboilers.

Renovatie Heidelberglaan Hogeschool Utrecht