Renovatie Novotel Amsterdam City

Projectinformatie

Project Renovatie Novotel Amsterdam City
Locatie Amsterdam
Opdrachtgever Accor Business & Leisure Hotels
Architect Rialto Bouwadvies B.V.
Looptijd Oktober 2016 - maart 2017

Vlakbij het Rai Congrescentrum ligt het Novotel Amsterdam City hotel. In vloeroppervlak is dit het grootste hotel van de Benelux. Van de 610 kamers worden er 232 gerenoveerd door onze afdeling VOR (Verbouw Onderhoud Renovatie) Dit gebeurt in een ‘treintje’ van zelfsturende teams op basis van een planning gemaakt volgens de Lean-methodiek.  Elke vijf weken wordt een verdieping van 29 kamers opgeleverd zonder dat de gasten en het hotelpersoneel hier hinder van ondervinden.

Hotelkamer voor en na renovatie

In zes maanden tijd worden in het Novotel Amsterdam City 232 kamers compleet gestript, waarbij alleen de wanden blijven staan. Het gaat hierbij om acht verdiepingen van elk 29 kamers. Zij krijgen nieuwe badkamers (tegelwerk en sanitair), nieuwe vloerbedekking en wand- en plafondafwerking en volledig nieuw meubilair. Om overlast te reduceren mogen de werkzaamheden die lawaai veroorzaken niet voor 9.00 uur beginnen. De crews van internationale vliegtuigmaatschappijen worden in de andere vleugel ondergebracht waar 24 uur rust kan worden gegarandeerd.

Niet te horen of te zien

In het hotel zelf is van de verbouwing niets te horen of te zien. Verdiepingen die worden verbouwd, zijn in de lifthal afgezet met een stofschot dat voorzien is van een artist impression van de nieuwe kamers. Alleen de steiger aan één zijde van het 15 verdiepingen hoge hotel verraadt dat er wordt gerenoveerd. Daar is ook de bouwlift waarlangs alle bouwmaterialen, bouwmedewerkers, maar ook de nieuwe bedden en het meubilair worden aangevoerd. Dit gebeurt dus allemaal buitenom om de gasten en hotelprocessen niet te verstoren.

Lees hier ook het artikel over de renovatie van Novotel Amsterdam City dat is verschenen in het JP Magazine.

  • Badkamer voor de renovatie

  • Badkamer na de renovatie

  • Hotelkamer voor de renovatie

  • Hotelkamer na de renovatie

  • Hotelkamer voor de renovatie

  • Hotelkamer na de renovatie