JP Magazine

Nutricia: Een relatie van bijna 70 jaar

Geschreven door Paolo Bouman voor JP Magazine
21 dec 2016

Koninklijke Nutricia is een 120 jaar jong bedrijf waar J.P. van Eesteren al zo’n 70 jaar permanent aan de weg timmert met de afdeling VOR (Verbouw Onderhoud Renovatie). Wat is het geheim van zo’n lange relatie? Dat vragen we aan Henk Weitmann, sinds vier jaar Supply Point Directeur van Nutricia Zoetermeer en aan Albert van Eijnsbergen, directeur van de VOR, die zelf al bijna 20 jaar bij Nutricia rondloopt.

Albert van Eijnsbergen en Henk Weitmann

Wat dacht je, toen je hier als directeur begon en vernam dat één partij hier al bijna 70 jaar als huisaannemer fungeert?

Henk Weitmann: “Mijn eerste gedachte was: er moet een goede reden zijn dat die partij steeds weer wordt teruggevraagd. Maar die reden wil ik dan wel weten. Ik ontdekte dat J.P. van Eesteren hier heel goed werk verricht waardoor ik er ook van uit kon gaan dat dit ook de komende jaren zo zou blijven. Hierdoor voelde ik de behoefte om de randvoorwaarden van onze samenwerking helder op schrift te stellen. Zo zet je het vertrouwen dat in decennia is opgebouwd om in een formeel en transparant kader, met open begrotingen en offertes, waarbij beide partijen welvaren. Wij willen expert zijn in vloeibare voeding dus hebben geen ambities expert te worden in bouwkunde of terreinvoorzieningen. Dan is het fijn om te kunnen bouwen op een partij die onze situatie als geen ander kent en zijn plek onmiskenbaar heeft verdiend.”

Albert, jij loopt bijna 20 jaar rond. Was er altijd werk voor J.P. van Eesteren?

“Er is er geen dag zonder werk geweest. Naast onderhoud en reparatie, was er voortdurend werk dat voortkwam uit de nieuwe producten die Nutricia lanceerde. Wat zij daarvoor nodig hadden, bouwden wij. Steeds als Nutricia nieuwe vullijnen nodig had, zoals bij de verdere specialisatie naar medische producten, zorgden wij voor uitbreiding en verbetering van de accommodaties. Continutoren VII, voor het steriliseren van volle flesjes Chocomel en Nutroma die wij in 1997 bouwden, hebben we in november gesloopt. Onze
uitvoerder Til Ramdoelare-Tewari werkte mee aan de bouw hiervan en begeleidt straks de sloop en de nieuwbouw die op dezelfde plaats komt. Om maar te illustreren hoe lang onze mensen bij Nutricia betrokken zijn. Sommigen voelen zich meer Nutriciaan dan JP’er.”

Ging het werk vanzelfsprekend naar J.P. van Eesteren?

Albert van Eijnsbergen: “Grote opdrachten kregen we niet vanzelf. Maar we haalden wel alle opdrachten binnen, ook bij aanbestedingen. Dan kreeg je een bestek en tekeningen die je, net als de andere meedingende aannemers, mocht afprijzen. Wij schreven, zoals altijd, in op het scherpst van de snede om te allen tijde te voorkomen dat andere bouwkundige aannemers hier op het terrein zouden komen werken. Natuurlijk uit zorg voor de continuïteit van onze mensen hier, maar ook omdat we ons hart zouden vasthouden als hier een nieuwe partij aan de slag zou gaan die niet over onze ervaring beschikt. En dan denk ik niet alleen aan hygiëne en veiligheid maar ook aan onvoorziene kosten voor Nutricia.”

Maar die zorg is nu verleden tijd?

Albert van Eijnsbergen: “Ja, want per 1 juli 2014 hebben we een Framework Agreement die onze samenwerking vastlegt. Sindsdien worden wij vanaf het begin betrokken bij het engineeringsproces. Samen met de projectleiders van Nutricia (Huub Kouwenhoven, Jan de Ruiter en Gabrie van Meurs) doorlopen we alle stappen, van schetsontwerp met kostenraming tot aan het definitief ontwerp met een definitieve, open begroting. Hierdoor wordt de kans op onverwachte kosten geëlimineerd.”

Voorbeeld van een 'flush' afgewerkte contactdoos in de cleanroom

Henk, ervaar jij bepaalde voordelen van de ervaring van J.P. van Eesteren met deze productiefaciliteit?

“Jazeker. Allereerst geeft ons wederzijdse contractuele commitment rust. Verder kennen zij onze processen en zijn ze 24/7 beschikbaar. Bij een geplande shut-down van een installatie schalen ze hun werkzaamheden op naar 50 tot 60 man die in drie ploegendiensten dát werk doen dat bij een draaiende fabriek niet kan worden verricht. Ook beschikken ze over de vakkennis van de constructies en materialen die hier worden toegepast om te zorgen dat we aan de geldende hygiëne-eisen voldoen. Wij hebben hier, te midden van een fabriek die voornamelijk met koemelkeiwit werkt, ook een clean room waar voeding wordt gemaakt die juist geen milligram eiwit mag bevatten. Deze clean room is door J.P. van Eesteren gebouwd en heeft een extern skelet van staal. Intern zijn alle ramen, contactdozen en ventilatieroosters naadloos - ofwel flush - afgewerkt, zodat de poeders waarmee we werken, er niet kunnen nestelen en goed verwijderbaar blijven. Afgezien van het vele handen wassen en desinfecteren en het omkleden met overalls, haarnetjes en schoenhoezen dat hier aan de lopende band moet plaatsvinden, vraagt dit ook een speciale houding. Je moet je hier, als bouwvakker, bij elke opdracht de vraag stellen: wat betekent mijn handelen voor de hygiëne? Met een huisaannemer krijg je mensen die hier zelf over nadenken, voordat ze een boor in een muur zetten.”

GEEN CHOCOMEL MAAR MEDISCHE VOEDING

Nutricia is een begrip in Nederland. Met een geschiedenis van 120 jaar is er waarschijnlijk niemand die nog nooit van dit bedrijf heeft gehoord. Maar is wat we weten nog wel actueel? Want Nutricia staat geen jaar stil. In 1896 werd het bedrijf in Zoetermeer opgericht voor de productie van bacterievrije kindermelk. In die tijd stierf 20% van de Nederlandse zuigelingen bij gebrek aan moedermelk in het eerste levensjaar aan voedingsstoornissen. De aanvankelijke naam ‘Stoomzuivelfabriek Wilhelmina’ veranderde in 1901 in Nutricia, afgeleid van het Latijnse woord ‘nutrire’ dat ‘voeden’ betekent. In 1932 werd de productie uitgebreid met chocolademelk: Chocomel was geboren. Daarna volgden de nog steeds bekende merknamen als Olvarit, Nutrix, Brinta en Bambix. In 1998, na een aantal acquisities, werd de naam van de holding omgedoopt in Numico. In 2007 nam Danone Nutricia over. De grote consumenten merken - waaronder Chocomel en Fristi werden verkocht en de laatste vijftien jaar specialiseerde Nutricia Zoetermeer zich steeds meer in de productie van vloeibare babyvoeding en vloeibare medische voeding. Toch bellen nog steeds mensen met vragen over Chocomel.

SAFETY FIRST

Nutricia en J.P. van Eesteren vinden elkaar ook op het gebied van veiligheid. Zo werken beide bedrijven samen aan het verbeteren van de veiligheidscultuur. Hierbij volgen we het WISE-programma van Danone (Working In a Safe Environment). Verder organiseert Nutricia toolboxen rondom bepaalde onderwerpen waarvan de inhoud met J.P. van Eesteren wordt gedeeld die dezelfde onderwerpen vervolgens weer met het eigen personeel behandelt. Op zijn beurt laat J.P. van Eesteren maandelijks veiligheidsinspecties uitvoeren door Aboma, aangevuld met inspecties op werken in uitvoering. De uitkomsten hiervan worden weer met Nutricia gedeeld. Beide ondernemingen kunnen dan ook bogen op een cultuur waarin medewerkers elkaar op veiligheid durven aan te spreken en dat ook van elkaar waarderen. Ook wij werden aangesproken bij ons bezoek voor dit magazine. De directeur drukte ons op het hart toch vooral de trapleuning vast te pakken bij het nemen van de trap.