Albert Heijn Delflandplein

Projectinformatie

Project AH-winkel en appartementen
Locatie Amsterdam
Opdrachtgever Ahold Europa Real Estate & Construction BV
Architect Space en Matter
Looptijd Juli 2017 - september 2018

Aan het Delflandplein in Amsterdam ligt de oudste AH-winkel van de hoofdstad. Door een aantal naastgelegen, leeggekomen winkelpanden bij de oorspronkelijke winkel te trekken, werd de supermarkt aanzienlijk vergroot. Ook de verdieping boven de winkel is uitgebreid. Deze voormalige kantoorruimte kreeg een woonbestemming. J.P. van Eesteren heeft de complete ruwbouw uitbreiding van de AH winkel verzorgd. De vaste afbouwer van Albert Heijn verzorgde de binneninrichting.

Appartementen

De leegstaande winkelpanden naast de bestaande AH-winkel werden gesloopt tot aan de begane grond vloer. Met behulp van een staalconstructie is een uitbreiding gecreƫerd om op de eerste verdieping over het hele pand appartementen te kunnen maken. Zo bestaat de gehele eerste verdieping nu uit 12 appartementen met stadsverwarming. De woningen zijn casco opgeleverd, zodat de nieuwe bewoners een eigen invulling konden geven aan hun appartement.

Lichte bouwconstructie

De gevelaanzichten hebben een moderne uitstraling dankzij aluminiumpuien en gedeeltelijk nieuw metselwerk. De gevel van de appartementen moest een lichte bouwconstructie krijgen, zodat hier is gewerkt met houtskeletbouw wanden met niet van echt te onderscheiden steenstrips.

Voor J.P. van Eesteren had dit project een keiharde deadline. De winkelinrichter moest maar liefst 20 weken voor tijd worden ingepland. Dat betekende: geen enkele ruimte voor uitloop.