Christelijk Lyceum Zeist

Projectinformatie

Project Christelijk Lyceum Zeist
Locatie Zeist
Opdrachtgever CVO groep
Architect Wiersema Architecten
Adviseur Van Rossum Raadgevende Ingenieurs Amsterdam B.V.
Christelijk Lyceum Zeist (c) Bert Rietberg

De getransformeerde studieruimte (c) Bert Rietberg

In opdracht van Christelijk Lyceum Zeist (CLZ)  verbouwde de gespecialiseerde afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie van J.P. van Eesteren twee belangrijke ruimtes in de instelling voor middelbaar onderwijs met circa 1.350 leerlingen. De scholengemeenschap is gevestigd in een deels historisch pand, wat af en toe vraagt om ingrijpende maatregelen. Zo worden klassiek en modern  goed met elkaar gecombineerd.

De oude gymzaal op de begane grond van het monumentale pand is getransformeerd tot een Grand Café, een centrale plek voor leerlingen om zich tussen de lessen te ontspannen. Ook bevindt zich hier een uitgiftepunt voor eten en drinken. De aula werd op de eerste verdieping gerenoveerd tot een eigentijdse studieruimte. De studieruimte kreeg een toevoeging in de vorm van een tussenvloer; een galerij die dient als bibliotheek. Beide projecten vroegen om vergaande bouwkundige en constructieve aanpassingen aan het pand. Een pand dat gedurende de verbouwingen deels vol in gebruik was.

Met de verbouwingen is er voor leerlingen een plek gemaakt om te recreëren en te leren, terwijl de sfeer en kracht van het gebouw is versterkt.

  • Foto: Bert Rietberg

  • Foto: Bert Rietberg

  • Foto: Bert Rietberg

  • Foto: Bert Rietberg

  • Foto: Bert Rietberg

  • Foto: Bert Rietberg

  • Foto: Bert Rietberg