De State Hillegersberg

Projectinformatie

Project De State Hillegersberg
Locatie Rotterdam
Opdrachtgever Fundis Welthuis
Architect RAU Architecten
Looptijd september 2019 - februari 2022
De State Hillegersberg

In opdracht van Fundis Welthuis is de afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie van J.P. van Eesteren gestart met de realisatie van het ver- en nieuwbouwproject De State. De State is een woonzorgcomplex in Rotterdam Hillegersberg, aan de Van Beethovenlaan, vlak achter de Molenlaan.

Het woonzorgcomplex bestaat uit drie gebouwdelen die om de beurt worden aangepakt. Tijdens de renovatie blijven de andere twee gebouwdelen steeds volledig in gebruik door de medewerkers, bewoners en patiƫnten van De State.

Ieder gebouwdeel krijgt een volledig nieuwe gevel die bestaat uit HSB-elementen, aluminium kozijnen, beplating en Ispo gevelband. Daarna wordt elk bouwdeel opnieuw ingericht met 1- of 2-kamerappartementen. Op de begane grond komen algemene ruimten zoals een restaurant, therapie- en behandelruimten.

Twee gebouwdelen worden gestript tot op het constructieve geraamte, opnieuw opgebouwd en (gedeeltelijk) voorzien van een extra bouwlaag. Middels een staalconstructie wordt er op de bestaande dakvloer een derde bouwlaag geplaatst. Het derde en laatste gebouwdeel wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw met vier woonlagen. Het project wordt van september 2019 tot en met februari 2022 in drie fasen uitgevoerd.