De Stookplaats

Projectinformatie

Project De Stookplaats
Locatie Hilversum
Opdrachtgever Medianest
Architect M1 Architecten
Looptijd 2021-2022

In opdracht van Medianest verbouwt en restaureert de afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie van J.P. van Eesteren het gemeentelijke monument De Stookplaats aan de Mussenstraat in Hilversum.

Op Werf35, waar De Stookplaats onderdeel van is, staan bedrijfshallen die in het verleden gebruikt zijn als een zoutloods, medicijnopslag en een laboratorium. Het vernieuwen van de Stookplaats bestaat voor een groot deel uit sloopwerk van het interieur, de bestaande betonnen ramen, de begane grondvloer en het deels ontgraven van de grond. Ook worden de roldeuren en het bestaande glaswerk en dakpakket zorgvuldig verwijderd. Deze onderdelen worden daarna vervangen voor materialen die er voor een groot deel hetzelfde uitzien als de overige panden.

Het interieurwerk, denk aan de binnenwanden, trappen, deuren en puien, bestaat voor een groot deel uit CNC gefreesd gelamineerd houtwerk. Dit wordt door Respace geprefabriceerd en kant-en-klaar geleverd. Vervolgens wordt het als een Knex-achtig systeem zonder lijm of schroeven in elkaar gezet. Het pand wordt medio 2022 opgeleverd.

Transformatie De Stookplaats

(c) Respace