Gemeentehuis Waddinxveen

Projectinformatie

Project Duurzame transformatie gemeentehuis Waddinxveen
Locatie Waddinxveen
Opdrachtgever Gemeente Waddinxveen
Architect Inbo
Looptijd December 2016 – februari 2018
    
Gemeentehuis Waddinxveen

Het bestaande gemeentehuis van Waddinxveen is verhuisd naar een nieuwe en centrale locatie. Een voormalig winkelpand is grotendeels ontmanteld en deels gesloopt en getransformeerd en uitgebouwd tot een modern en duurzaam gemeentehuis. Het telt ca. 2.400 m2, waarvan 665 m2 nieuwbouw.

Het gebouw beschikt over klimaatplafonds, warmtepompen, led-verlichting en een thermisch hoogwaardige gebouwschil. Op het dak staan zonnepanelen waarvoor een speciale stalen hulpdraagconstructie werd ontwikkeld. Bijzonder zijn ook de grote openslaande ramen.

De locatie, middenin het centrum; tussen winkels, bedrijven, horeca en woningen en aan een doorgaande route, vroeg om een nauwkeurige logistieke planning en afstemming met de buurt. Met een school in de buurt investeerde J.P. van Eesteren in een verkeersplan bij de aanbesteding.

Naast het bouwkundige deel coördineerde J.P. van Eesteren het installatiewerk. Omdat het bestaande gebouw sterk afweek van de tekeningen, moest vaak buiten de kaders gedacht worden.

Het pand is uitgewerkt in BIM 360 Field voor een optimale afstemming met alle bouwpartners en kon zo ook virtueel worden gepresenteerd aan vertegenwoordigers van de gemeente Waddinxveen.  

Gemeentehuis Waddinxveen