Grondige renovatie Holland Casino

Projectinformatie

Project Grondige renovatie Holland Casino
Locatie Rotterdam
Opdrachtgever Holland Casino
Architect Claessens Erdmann architects & designers
Looptijd April 2016 - maart 2017

Holland Casino aan het Weena in Rotterdam is volledig gerenoveerd. Het complex is compleet onder handen genomen door de afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie (VOR) en sluit weer volledig aan op de nieuwe strategie van de casinoketen. Er zijn vergaande bouwkundige aanpassingen doorgevoerd en de logistieke stromen in het casino zijn geoptimaliseerd. Tijdens de hele renovatie is het Holland Casino Rotterdam in bedrijf gebleven.

Holland Casino Rotterdam

Klokslag 12.00 uur opende het casino iedere dag haar deuren. Overlast voor bezoekers, medewerkers en omwonenden is zoveel mogelijk beperkt door het hanteren van een strakke logistieke planning. ’s Ochtends tussen 7.00 uur en 8.00 uur werden materialen voor de verbouwing in exact afgemeten hoeveelheden aangeleverd. Ook zijn alle werkzaamheden afgeschermd en werd er voortdurend schoongemaakt om het complex stofvrij te houden. Looproutes door het complex naar toiletten en nooduitgangen zijn vrij gehouden met schermen. Door te werken met dagproducties tussen 4.00 en 12.00 uur hebben de bezoekers zo min mogelijk last gehad van de werkzaamheden.

Holland Casino Rotterdam

Strakke planning

Marcel Moerenhout, projectleider van J.P. van Eesteren: “Het werken met een zo strakke planning heeft allerlei aparte uitdagingen met zich meegebracht. De roltrappen die de nieuwe verbinding tussen de eerste en tweede verdieping vormen, hebben we bijvoorbeeld ‘s nachts geplaatst. Bij het demonteren van de oude trap en het installeren van de roltrappen in een tijdvak van 20.00 uur tot 8.00 uur was een goede afstemming cruciaal. Ook bij het leggen van de vloer bij de centrale ingang is er rekening gehouden met bezoekers. De vloer is in vijf fases aangebracht waardoor het casino iedere dag gebruik kon maken van de ingang.”

Herindelen en optimaliseren

De werkzaamheden maakten deel uit van de herindeling en optimalisatie van de spel- en gastenzones. Voor de zichtbaarheid van de tweede vloer is tevens een vide aangelegd. De vide is voorzien van een glazen balustrade. Daarnaast zijn de eerste en tweede speelvloer volledig gerevitaliseerd.

Verder coördineerde J.P. van Eesteren tijdens dit project het aanpassen van de beveiligingsinstallatie, het aanpassen en verplaatsen van de horeca-installatie, het leggen van nieuw tapijt en de werkzaamheden aan de spelinrichting (verplaatsingen, aanpassingen, vervanging van speeltafels, automaten, stoelen en aangekoppelde apparatuur).

HOLLAND CASINO ROTTERDAM