Markthof

Projectinformatie

Project Markthof appartementen
Locatie Den Haag
Opdrachtgever The Hague Chinatown Real Estate
Architect Studio Hans Huitinck
Looptijd Oktober 2016 - juli 2017
Markthof, Den Haag, (c) Bert Rietberg voor J.P. van Eesteren

Van kantoorverdieping naar appartementen 

In opdracht van The Hague Chinatown Real Estate transformeerde J.P. van Eesteren een kantoorverdieping van ruim 2.000 m2 in een Haags complex tot 16 appartementen in 3 typen. Hierbij werden zowel de buiten – als de binnenkant drastisch onder handen genomen. J.P. van Eesteren nam het complete engineer&build-traject – van ontwerp tot en met realisatie – op zich.

Tussenverdieping

De grote uitdaging was dat alle installaties van de ondergelegen winkelpromenade en de bovenliggende woningen juist over deze verdieping liepen. Voor de nieuwe appartementen moesten compleet nieuwe installaties aangebracht worden. Met als grootste moeilijkheid: de meest efficiënte routing voor de riolering en het loskoppelen van de bestaande cv installatie van de bovenliggende woningen.

Verhoogde schuimbeton vloer

Als oplossing werd gekozen voor een verhoogde vloer. In een nieuwe schuimbetonvloer van 20 cm dik zijn de complete riolering, waterleiding en vloerverwarming aangebracht.

Uitstraling

Aan de buitenzijde zijn alle bestaande erkerkozijnen vervangen, wat het gebouw een eigentijdse uitstraling geeft. Verder hebben de appartementen met uitzicht op de Nieuwe Kerk een balkon.

Krappe bouwplaats

Omdat het project in het hartje van Den Haag ligt, is gekozen voor het efficiënt aanleveren van exact afgestemde hoeveelheden materialen. Buiten lagen helemaal geen bouwmaterialen opgeslagen. Ze werden bij aanvoer direct naar de eerste verdieping gebracht. Zo bleef de overlast voor omwonenden beperkt.