Paviljoen Scheveningen

Projectinformatie

Project Paviljoen Scheveningen
Locatie Scheveningen
Opdrachtgever Strandweg Vastgoed B.V.
Architect Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim de Bruijn BV.
Looptijd 2019 - 2020
Strandpaviljoen Scheveningen (c) Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim de Bruijn BV.

Afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie van J.P. van Eesteren bouwt in opdracht van Strandweg Vastgoed B.V het nieuwe strandpaviljoen ter hoogte van de keerlus aan het eind van de Gevers Deynootweg in Scheveningen. Dit vrijstaande paviljoen komt volledig op het strand  aan de boulevard te liggen.

Indeling

Het paviljoen wordt voorzien van een kelder. Op de begane grond en de eerste verdieping is er ruimte voor horecagelegenheden. Zo kan bijvoorbeeld de eerste verdieping verhuurd worden voor gesloten feesten. Daarnaast komt er op beide verdiepingen een terras. De tweede verdieping van het gebouw zal functioneren als techniekruimte. Het hoogste punt van het paviljoen is ca. 12 meter.

Ontwerp

Het ontwerp komt van architect Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim de Bruijn BV. Dit bijzonder gevormde bouwwerk wordt uit betonwerk opgebouwd tot en met de eerste verdieping. Zo komt er onder andere een ronde betontrap vanaf de begane grond. De bovenliggende verdieping worden gemaakt in een staalconstructie met een staalplaatbetonvloer. Rondom het gebouw bevindt zich een sierkroon. Tot slot wordt het dak voorzien van een felsdak.