Project hoofdkantoor Eneco

Projectinformatie

Project Hoofdkantoor Eneco
Locatie Rotterdam
Opdrachtgever OVG Projectontwikkeling
Architect Dam & Partners Architecten
Looptijd September 2009 - augustus 2011

Het nieuwe hoofdkantoor van Eneco in Rotterdam bestaat uit drie gekromde vleugels van wisselende hoogtes, op een verhoogd maaiveld dat de bovengrondse en ondergrondse parkeerlagen omvat. De drie vleugels zijn tot en met de vijfde verdieping met elkaar verbonden; vanaf de zesde tot en met de achtste verdieping zijn het twee vleugels. De gebouwdelen omsluiten een ruim atrium. Op de plaatsen waar de bouwdelen elkaar raken, zijn centrale voorzieningen, zoals trappen, liften, schachten en sanitaire ruimten gesitueerd.

Het gebouw is met een A+ energielabel zeer energiezuinig en heeft een ‘groene’ uitstraling met een begroeide gevel over een hoogte van drie bouwlagen, een beplant verhoogd maaiveld, een hellend mos-sedumdak op het paviljoen en daktuinen op de twee lagere vleugels. In het gebouw zijn bijzondere technische en duurzame oplossingen verwerkt op het gebied van zonne-energie, windenergie en luchtcirculatie. Het gebouw heeft een op de zon georiënteerde ruimtelijke opbouw.

Het nieuwe hoofdkantoor van Eneco biedt onderdak aan 1.400 medewerkers. Dankzij de indeling met open ruimtes en aanvullende voorzieningen is het benodigde kantooroppervlak gereduceerd, wat kosten bespaart en onnodig energieverbruik voor lege ruimten voorkomt.

Hoofdkantoor Eneco