Project Kantoor KPN

Projectinformatie

Project Kantoor KPN
Locatie Utrecht
Opdrachtgever Multi Veste 167
Architect Veenendaal Bocanet / BD Architectuur
Looptijd September 2005 - februari 2007

Op de kantorenlocatie Papendorp te Utrecht realiseerde J.P. van Eesteren een nieuw kantoor voor KPN.

Het kantoor bestaat uit twee gebouwen van negen en tien verdiepingen welke ruim dertig meter uit elkaar staan. Zij zijn op de begane grond en de eerste verdieping met elkaar verbonden door een ruime entreehal, die half verdiept wordt aangelegd. Na een open ruimte van vijf verdiepingen zijn de twee delen eveneens met elkaar verbonden door een overbrugging op de zevende, achtste en negende verdieping.

Het ontwerp van het kantoor is rechthoekig met een donkere gevelsteen en hoge smalle ramen. Er is gekozen voor een parkeerkelder op maaiveldniveau met een grasdak.

Kantoor KPN