Project kantoor UWV

Projectinformatie

Project Kantoor UWV
Locatie Rotterdam
Opdrachtgever OVG Projectontwikkeling bv
Architect Van den Oever, Zaaijer & Partners architecten
Adviseur Van der Vorm Engineering Delft B.V.
Looptijd Mei 2005 - juli 2008

De markante nieuwbouw bestaat uit een kantoorgebouw op een 5-laagse (split-level) ondergrondse parkeergarage.

Het gebouw ligt pal naast de metrobuis die ter hoogte van het gebouw uit de grond komt. Bij de uitvoering van de bouwput voor de ondergrondse parkeerkelder zijn dan ook bijzondere voorzieningen getroffen. Het ontwerp en de engineering van de bouwkuip is door de constructieafdeling van J.P. van Eesteren verricht.
De uiterst beperkte bouwplaatsruimte is gedeeld met de aannemer van het naastliggende Cité; voor beide bouwkuipen is ter plaatse van de aansluiting van de bouwpercelen een gezamenlijke damwand gemaakt.

In de parkeerkelder zijn alvon buitenwanden toegepast. Het skelet is opgebouwd met prefabbeton binnenspouwbladen en kanaalplaatvloeren. De gevels zijn in metselwerk uitgevoerd.

Kantoor UWV