Project Nieuwe Haagse Passage

Projectinformatie

Project Nieuwe Haagse Passage
Locatie Den Haag
Opdrachtgever OntwikkelingsMaatschappij Spuimarkt CV p/a Multi Vastgoed te Gouda
Architect Bernard Tschumi Architects te New York
Looptijd Oktober 2011 - september 2014

De Nieuwe Passage is gelegen op de locatie van het voormalige pand van Marks & Spencer en vormt de nieuwe verbinding tussen de Grote Marktstraat en de Spuistraat. Het nieuwe complex vormt daarbij de aansluiting op de bestaande Passage.

In de kelder, de begane grond en op de eerste verdieping bevinden zich grote en kleinere winkels. De tweede verdieping biedt plaats aan horecagelegenheden met een daktuin waar het ook ’s winters comfortabel toeven is. In de bovenliggende lagen is het Suitehotel van Accor ondergebracht.

De Franse architect Bernard Tschumi heeft een heel licht, open en transparant gebouw ontworpen. De passage heeft een glazen kap van vijftien meter hoog. De mooie Hollandse luchten die te hierdoor te zien zijn, lijken eveneens geprojecteerd op de gevel. Voor de keramische gevel met blauwe en witte tegels heeft Tschumi zich laten inspireren door Delfts Blauw.

Het project heeft het certificaat BREEAM Good.

Nieuwe Haagse Passage