Project Rabobank

Projectinformatie

Project Kantoor Rabobank
Locatie Utrecht
Opdrachtgever Rabobank Nederland
Architect Kraaijvanger.Urbis
Adviseur ABT
Looptijd April 2007 - september 2011

De uitbreiding naast het hoofdkantoor van de Rabobank bestaat uit twee slanke torens van 105 meter, die worden verbonden door een glazen voile. Een fragiele plint, waarin een centrale plaza van circa 6.000 m2 wordt ondergebracht, verbindt alle gebouwen van het complex.

De Rabocampus biedt plaats aan vier verschillende gebouwen:
- nieuwbouw Croeselaan 18
- huidig hoofdgebouw Rabobank Nederland
- gebouw Zilver
- auditorium
Door middel van een luifel en plaza worden de gebouwen met elkaar verbonden.

Aansluitend wordt het huidige hoofdgebouw gerenoveerd. Er komen ongeveer 6.300 mensen op de campus te werken.

De Rabobank wil een zeer duurzaam gebouw realiseren en het meest energiezuinige kantoorgebouw van Nederland bouwen.
Niet alleen het uiterlijk van het nieuwe bestuurscentrum is innovatief, ook de manier van omgaan met gebruikers en omgeving is dat.
Er is alles aan gedaan om zoveel mogelijk daglicht in het gebouw te laten komen, zodat er zo weinig mogelijk kunstmatig licht nodig is. Slimme toepassing van isolatie zorgt voor een efficiënte regeling van warmte en koude. De binnentuinen, die ook bijdragen aan de interne klimaatbeheersing, worden besproeid met opgevangen regenwater.

Uitvoering in combinatie, ons aandeel 50%.

Kantoor Rabobank