Project renovatie kantoorgebouw Willemswerf

Projectinformatie

Project Renovatie kantoorgebouw Willemswerf
Locatie Rotterdam
Opdrachtgever a.s.r. vastgoed vermogensbeheer
Architect Powerhouse Company
Looptijd Januari 2013 - januari 2015
Willemswerf entreetrap

Het kantoorgebouw Willemswerf wordt in fasen gerenoveerd. De afdeling Verbouw Onderhoud Renovatie van J.P. van Eesteren heeft onder meer de luxueuze entree en lobby, het bedrijfsrestaurant en vijf kantoorverdiepingen inclusief lifthallen en toiletgroepen gerenoveerd. Absolute eye-catcher is de bijzondere entreetrap.

Gewoon doorwerken tijdens renovatie
Het project kenmerkt zich door een heel hoog afwerkingsniveau, met verschillende duurzame materialen, een nauwkeurige maatvoering en korte dorlooptijd. Daarnaast is de fasering van de werkzaamheden cruciaal. Door dit vooraf goed te plannen en rekening te houden met de kantoorgebruikers, zorgen we dat zij nauwelijks overlast ondervinden van de verbouwing. Zij kunnen gewoon doorwerken. In 2016 wordt de 8e kantoorverdieping onder handen genomen.

Over Willemswerf
De Willemswerf is ontworpen door de beroemde architect Wim Quist. Het werd in 1988 gebouwd als hoofdkantoor voor de Koninklijke Nedlloyd Groep. Nadat Nedlloyd in 2005 werd overgenomen door Maersk en de Willemswerf de status van hoofdkantoor verloor, veranderde de functie van het gebouw van een single tenant naar een multi tenant building. Van het gebouw zijn 17 etages ingericht als kantooretage. In totaal goed voor een netto vloeroppervlak van 37.000 m². Daarbij doen 5 externe etages dienst als parkeergarage met plaats voor zo'n 450 auto's.

Transformatie
In opdracht van a.s.r. vastgoed vermogensbeheer ontwikkelde architectenbureau Powerhouse Company, in samenwerking met de oorspronkelijke architect Wim Quist, een nieuw concept. De transformatie speelt in op de veranderende vraag van kantoorgebruikers; minder ruimte, meer flexibiliteit en een fijne werkomgeving. De enorme lobby, ruim 3500 m² groot, heeft na de renovatie een compleet andere uitstraling gekregen. De kille, witte hal met kunstobjecten heeft plaatsgemaakt voor een multifunctionele verblijfruimte met een levendige entree. De ruimte is voorzien van zit- en flexplekken, wifi, koffiebar en restaurant.

Renovatie kantoorgebouw Willemswerf