Project Stadhuis Almelo

Projectinformatie

Project Stadhuis
Locatie Gemeente Almelo
Adviseur Kraaijvanger
Looptijd Juli 2013 - februari 2015

Bouwcombinatie Koopmans - J.P. van Eesteren heeft de realisatie van het nieuwe Stadhuis te Almelo uitgevoerd.

De opdracht omvatte de bouwkundige, werktuigbouwkundige en elektrotechnische werkzaamheden, inclusief het meerjarig onderhoud. In het ontwerp speelde duurzaamheid (BREEAM-NL Excellent) en Het Nieuwe Werken een belangrijke rol.

Karakteristiek in het ontwerp zijn de twee torens van ieder circa vijftig meter hoog. Daarin bevinden zich de werkplekken.

Het nieuwe stadhuis ondersteunt de principes van Het Nieuwe Werken. Het gebouw kent een uitnodigende publiekshal. Op de eerste verdieping bevinden zich de raadszaal, bestuurlijke ruimtes en het vergadercentrum. De kantoorruimtes zijn verdeeld over twee torens, die teruggelegd zijn ten opzichte van de plint. De flexibel indeelbare werkruimtes zijn rond een centrale vide gesitueerd, die als ontmoetingsgebied fungeert. De vloeren zijn split level geschakeld en worden via trappen verbonden. Parkeren gebeurt bovenop het dak van de plint. Hier bevindt zich een parkeerdek dat ruimte biedt aan circa 100 auto's. De plint heeft een grotendeels groen dak.

Het nieuwe stadhuis in Almelo is een uiterst duurzaam utilitair gebouw met nadrukkelijke aandacht voor levenscyclus kosten en ontlasting van het milieu: BREEAM-NL Excellent voor ontwerp en realisatie, lage C02-emissie, lage EPC.

Stadhuis Almelo

  • Stadhuis