Project Uitbreiding Gemeentehuis Veenendaal

Projectinformatie

Project Uitbreiding Gemeentehuis
Locatie Veenendaal
Opdrachtgever Gemeente Veenendaal
Adviseur Inbo
Looptijd Juli 2009 - maart 2011

In Veenendaal aan het Raadhuisplein hebben wij de uitbreiding van het gemeentehuis opgeleverd. De uitbreiding is gerealiseerd op het plein waaraan het huidige L-vormige gemeentehuis is gelegen.

Een naar binnen buigende gevel leidt de mensen naar de entree. Het buitenplein is vervangen door een binnenplein dat uitmondt in een groene patio. Onder de uitbreiding is een parkeergarage gerealiseerd voor 85 auto’s. De ingang van de parkeergarage ligt onder het bestaande gebouw. Een groot dak (atrium) overkapt het binnenplein waardoor er een koppeling is ontstaan met het bestaande gemeentehuis. Op het binnenplein vinden alle publieksfuncties plaats.

De kantoren op de begane grond en 1e verdieping worden verhuurd. De kantoren van de gemeente zijn gesitueerd op de 2e en 3e verdieping.

Gemeentehuis Veenendaal