Project Verpleeghuis ‘De Ingelanden’

Projectinformatie

Project Verpleeghuis ‘De Ingelanden’
Locatie Utrecht
Opdrachtgever Stichting Axion, Zorg & Wonen
Architect Wiegerinck Architecten
Looptijd Oktober 2006 - maart 2008

Op de Vinex-locatie Leidsche Rijn, deelgebied Terwijde-Zuid, realiseerde J.P. van Eesteren de nieuwbouw van verpleeghuis ‘De Ingelanden’ te Utrecht.

In dit gebouw – dat kleinschalig geclusterd wonen combineert met kennis en zorg – werd betonkernactivering toegepast. Hierdoor werd zowel naar de bovenliggende als de onderliggende ruimte warmte afgestaan. Dit had tot gevolg dat er niet grootschalig verlaagde plafonds toegepast konden worden, waardoor de warmtestroom zou worden geblokkeerd. Gevolg was dat alle installaties in de breedplaatvloeren gestort werden.

De werkzaamheden aan de fundering werden in februari 2007 afgerond waarna direct gestart kon worden met de opbouw van het prefab betonnen skelet. Aansluitend vond de gevel-/daksluiting plaats. Hierna werd een aanvang gemaakt met de afbouw en het interieur.

Verpleeghuis ‘De Ingelanden’