Realisatie megabioscoop Pathé Zwolle

Projectinformatie

Project Megabioscoop Pathé Zwolle
Locatie Zwolle
Opdrachtgever Multi Vastgoed BV
Architect Dok Architecten - EUP Design
Looptijd September 2015 - november 2016

Voor Pathé realiseerde J.P. van Eesteren de nieuwe bioscoop in Zwolle. Binnen dit project stond naast kwaliteit, snelheid voorop. Pathé wilde graag al voor het lucratieve winterseizoen te openen. Voor J.P. van Eesteren een mooie uitdaging. Met name omdat tegen de bioscoop een parkeergarage werd gerealiseerd door een andere partij.

Specfieke details

In de nieuwbouw is er op de begane grond commerciële ruimte voor externe partijen. De drie verdiepingen erboven vormen samen de Pathé bioscoop; negen zalen met ruim 1.750 stoelen. In het ontwerp zaten enkele uitdagingen, zoals de grote hoogtes. Daarnaast kent de gevel specifieke details. Zo is er Noors marmer verwerkt in witte gevelbanden. En zijn er rondom geglazuurde gevelstenen toegepast in een reliëfpatroon.

Grote uitdaging

De planning was bij de bouw van de nieuwe megabioscoop in Zwolle echter dé grote uitdaging. Alle activiteiten zaten dankzij de ambitieuze deadline heel dicht op elkaar, met bijzonder korte doorlooptijden. Daarnaast zijn de bioscoop en de parkeergarage met elkaar verbonden zodat er nauw overleg nodig was met de bouwer van de parkeergarage. Om aansluitingen af te stemmen bijvoorbeeld. Maar ook over het gebruik van de grote kraan die de hele bouwplaats kan bestrijken.

45 arbeidsweken

Doordat er veel partijen bij dit project waren betrokken, was er binnen de projectgroep veel aandacht voor efficiënte en heldere communicatie en afstemming. De werkwijze vroeg van alle medewerkers mee te denken en wanneer nodig een stap extra te doen. Uiteindelijk is het pand is in een indrukkwekkende 45 arbeidsweken gebouwd.