Renovatie appartementen Walstraat

Projectinformatie

Project Renovatie appartementen Walstraat
Locatie Arnhem
Opdrachtgever Levi Lassen Groep
Architect Frank Loor
Looptijd Februari 2019 - augustus 2019
VOR - 2 appartementen Walstraat 1 Arnhem

Afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie van J.P. van Eesteren heeft in het kader van wonen boven winkels, twee appartementen aan de Walstraat 1 in Arnhem gerealiseerd. De woningen zijn gelegen in het centrum van Arnhem. Voorheen bestond de ruimte uit één groot appartement. Dit is omgezet naar twee losse appartementen met een oppervlakte van 110 m2.

Duurzaamheid

De renovatie en transformatie omvat het verbeteren van de duurzaamheid, het verhogen van het energielabel en het leefgenot van de woningen. Zo is onder andere de isolatiewaarde van de gevel verhoogd, is er een dampremmende laag aangebracht en is er een ventilatiesysteem geïnstalleerd. Ook zijn er meerdere dakramen geplaatst en zijn de keukens volledig vernieuwd.

Monumentaal pand

Bijzonder aan dit project is dat het een monumentaal pand betreft. Zo mocht er niks worden veranderd aan de stalen kozijnen in de buitengevel en het aanzicht van het pand. Om de renovatie uit te kunnen voeren is er gebruik gemaakt van de doos-in-doos constructie. Op deze manier worden alle originele en monumentale aspecten van het pand gewaarborgd. Door de drukke locatie en de slechte bereikbaarheid voor materiaaltransport zijn alle leveringen just-in-time bezorgd. Zowel het timmerwerk in de fabriek als het timmerwerk ter plaatse werd uitgevoerd door eigen specialisten van J.P. van Eesteren.