Triodos Bank

Projectinformatie

Project Nieuwbouw duurzaam kantoor Triodos Bank
Locatie Driebergen
Opdrachtgever JOIN Projecten II BV
Architect RAU Architecten
Looptijd maart 2018 - juli 2019
Triodos Bank

In opdracht van JOIN (een joint venture van Triodos Bank en OVG Real Estate) realiseert J.P. van Eesteren het nieuwe kantoor voor Triodos Bank Nederland en Triodos Investment Management in Driebergen op basis van een engineer & build opdracht. Het project is door de uitzonderlijk duurzame aanpak van het bouwproces, de door de natuur geïnspireerde vormgeving en de bio-based materiaalkeuzes uniek. Met het gebouw wordt naar een BREEAM Outstanding duurzaamheidscertificaat gestreefd, de hoogst haalbare duurzaamheidsscore voor gebouwen. Licht, lucht, water en energie worden zoveel mogelijk op natuurlijke wijze voorzien en het gebouw wordt volledig energieneutraal.

Nieuwbouw

Het nieuwbouwproject heeft een bruto vloeroppervlak van ca. 12.500 m2, verdeeld over drie torens (2, 3 en 5 verdiepingen) die door middel van vloeren op de begane grond en eerste verdieping met elkaar verbonden zijn. Onder het gebouw wordt een kelder gerealiseerd waarin technische en facilitaire ruimtes komen. De deels overdekte parkeerplaatsen op het landgoed bieden ruimte aan voldoende zonnepanelen om het gehele kantoor van energie te voorzien.

Bijzondere locatie

Net zo belangrijk als het gebouw is de locatie: een uniek landgoed in de Ecologische Hoofdstructuur. Deze structuur wordt binnen het project hersteld, uitgebreid, versterkt en blijft een belangrijke schakel in de ecologie van het gebied. De locatie heeft ook gediend als inspiratie voor het ontwerp van RAU Architecten. De organische vormen van het gebouw zorgen dat het gebouw op gaat in de bosrijke omgeving.

Remontabel bouwen

Het gebouw is op integrale schaal in Revit 3D ontworpen, dat daarmee als belangrijke en op de toekomst gerichte tool in het bouwproces dient. Na afronding van de bouw, wordt dit 3D-model ook ingezet om de gebruikte materialen bij te houden in een materialenpaspoort. Zo kunnen alle materialen in de toekomst op een hoogwaardige manier hergebruikt worden.

Triodos Bank

Meer informatie over Triodos Bank