Winkelcentrum Keizerswaard (Versplein)

Projectinformatie

Project Winkelcentrum Keizerswaard (Versplein)
Locatie Rotterdam
Opdrachtgever Den Besten Beheer/Vastgoed
Architect CETEPE adviesbureau
Adviseur Constructeur: Roel Petri
Looptijd Maart t/m juni 2017
Winkelcentrum Keizerswaard - (c) Bert Rietberg voor J.P. van Eesteren

Versplein Keizerswaard ververst

Het Versplein met diverse winkels in een druk Rotterdams winkelcentrum vernieuwen. En dat met minimale overlast voor winkeliers én bezoekers. Dat was de opdracht die J.P. van Eesteren kreeg van Den Besten Beheer.

Aan het Versplein in winkelcentrum Keizerswaard liggen o.a. een bakker met lunchroom, een slagerij en een viswinkel. Uiteindelijk waren de winkels dankzij zeer strakke planning slechts twee weken gesloten tijdens deze ingrijpende renovatie. De slagerij werd zelfs tijdelijk elders ondergebracht zodat deze geen tijdelijke sluiting ondervond.

Aanpassingen

Aangezien ook alle elektra en werktuigkundige installaties werden vervangen, was tijdelijke sluiting van de overige winkels onvermijdelijk. Omdat de winkels een nieuwe indeling kregen, kwamen er aan de passagezijde constructieve aanpassingen door stalen kolommen en liggers te plaatsen en te vervangen. Hierdoor werd het tevens mogelijk om nieuwe rolluiken te monteren.

Nieuwe winkel

Aan de buitenzijde van het winkelcentrum werd tegelijkertijd zelfs een compleet nieuwe winkel gerealiseerd. Ook kwamen aan de buitengevel en in de passage nieuwe aluminium kozijnen en werd de toiletgroep vernieuwd.

De totale oppervlakte van de verbouwde gedeelte bedroeg ca. 500m2.

Vroege ochtend

Tijdens de verbouwing bleef de overlast tot een minimum beperkt aangezien werkzaamheden, zoals sloop- en boorwerk en constructie-onderdelen, werden uitgevoerd voordat het winkelcentrum openging.