Winkelcentrum Koperwiek

Projectinformatie

Project Winkelcentrum Koperwiek
Locatie Capelle aan den IJssel
Opdrachtgever Wereldhave
Looptijd 2014 t/m 2018

De dynamische vraag naar winkelruimte maakt dat er voortdurend winkelcentra worden getransformeerd naar de nieuwste wensen van zowel winkeliers als het publiek. Zo ook winkelcentrum Koperwiek in Capelle aan den IJssel. Eigenaar Wereldhave liet J.P. van Eesteren diverse winkelpanden in winkelcentrum Koperwiek renoveren en intern verbouwen zodat deze weer klaar waren voor nieuwe huurders.

Splitsing

Onderdeel van de opdracht was onder andere het splitsen van panden naar meerdere winkelunits. Hiervoor moesten er metselwerk wanden geplaatst worden, werden elektra en werktuigkundige installaties aangepast en kwamen er nieuwe entreepuien met rolluiken. Uiteraard werd ook de technische infrastructuur aangepast aan de nieuwe units.

Complex

De winkelpanden, met een gemiddelde oppervlakte van ca. 100 m2, maken deel uit van een complex met bovenliggend woningen. Overlastgevende werkzaamheden werden alleen voor en na sluitingstijd uitgevoerd, zodat het winkelend publiek niet werd gehinderd. De avondwerkzaamheden werden afgestemd met de beheerder van Wereldhave om de overlast voor bewoners zoveel mogelijk te voorkomen.