Project revalidatiecentrum De Hoogstraat

Projectinformatie

Project Revalidatiecentrum De Hoogstraat
Locatie Utrecht
Opdrachtgever Revalidatiecentrum De Hoogstraat
Architect Van den Berg Architecten Houten B.V.
Looptijd Januari 2014 - augustus 2015

Dit revalidatiecentrum in Utrecht is uitgebreid en gerenoveerd door J.P. van Eesteren en Koopmans. Ook is er een nieuwe etage van ca. 2.000 m2 op het bestaande gebouw geplaatst. Hiermee telt het pand nu drie verdiepingen en beslaat het een vloeroppervlakte van ca. 22.000 m2.

In de sloopfase zijn nagenoeg alle binnenwanden, dekvloeren en installaties verwijderd, tot alleen het betonskelet en de buitengevel nog overeind stonden. De nieuwe inrichting van het pand bestaat uit veel verschillende afdelingen, waaronder woonkamers, teamposten en bedkamers. Hierbij is ook het interieur, zoals badkamers, balies en pantry’s, door ons gebouwd.

Tijdens de verbouwing is nauw samengewerkt met de opdrachtgever en eindgebruikers. Zo zijn toegepaste materialen afgestemd op alle wensen en werden onderdelen in deelopleveringen getest op bijvoorbeeld gebruiksvriendelijkheid of schoonmaakgemak.

De medewerkers en patiënten van revalidatiecentrum De Hoogstraat verbleven gedurende de werkzaamheden op een tijdelijke locatie in Ziekenhuis Overvecht.

Revalidatiecentrum De Hoogstraat