Beagle Marconi, Rotterdam

Beagle Marconi BV is een ontwikkelcombinatie opgericht in 2021 vanuit Beagle Building BV  en J.P. van Eesteren met als doel het ontwikkelen en realiseren van Beagle Marconi Rotterdam voor (bio)technologische bedrijven. Het op de hoek van de Marconistraat en Benjamin Franklinstraat in Rotterdam te realiseren duurzame gebouw, biedt vanaf begin 2025 hoogwaardige laboratorium- en kantoorruimten voor start-ups, scale-ups en gevestigde bedrijven in de (bio)technologie en innovatieve maakindustrie. In het zeven verdiepingen tellende ‘multi tenant’ gebouw is ca. 11.000 vierkante meter aan flexibele kantoor- en laboratoriumruimten beschikbaar. De units variëren voorlopig van 500 tot 5.000 vierkante meter. Het wordt daarmee de eerste nieuwbouw van het Testing & Producing cluster in Merwe-Vierhavens, onderdeel van het Rotterdam Makers District.

Innovatief woon-werkgebied

Havenbedrijf Rotterdam ontwikkelt samen met gemeente Rotterdam het Merwe-Vierhavensgebied (M4H). Het (voormalig) haven- en industriegebied transformeert de komende jaren naar een innovatief woon-werkgebied, waar de verbinding tussen haven en stad wordt gemaakt. Het Havenbedrijf Rotterdam werkt in dit gebied aan een optimaal vestigingsklimaat voor bedrijven en kennisinstellingen die bijdragen aan een slimme en duurzame haven. Het Rotterdam Makers District wordt optimaal ingericht voor een ecosysteem van innovatieve maakindustrie, publieksfuncties en nieuwe woonvormen.

Beagle Marconi: duurzaam en flexibel

Vanwege de innovatieve en hoogtechnologische toekomstige gebruikers, wordt Beagle Marconi volledig voorbereid op (lab) onderzoekwerkzaamheden in Bio Safety Level 1, 2 of 3. Ook is het geschikt voor werken onder Good Laboratory Practice en Good Manufactory Practice. Beagle Marconi wordt een zeer duurzaam gebouw met een maximaal flexibele opzet voor de invulling van kantoor- en laboratoriumfuncties. Daarnaast worden diverse technische oplossingen toegepast om invulling te geven aan de duurzaamheidsambities. Hiertoe worden onder andere de ontwerprichtlijnen van BREEAM gevolgd.

Het Beagle-concept is op initiatief van PCS Design and Construction ontwikkeld in een samenwerkingsverband met J.P. van Eesteren. 

De hoogwaardige laboratorium- en kantoorruimten in Beagle Marconi zijn voorzien van de vereiste installaties voor de hoogste microbiologische veiligheidsklassen (ML1, ML2 en ML3) en kunnen naar eigen inzicht en gebruik worden ingericht. Door de variatie in oppervlaktes en flexibele indeling is er voor ieder bedrijf een passende plek; de units variëren van vijfhonderd tot vijfduizend vierkante meter.

Michael Venderbos, directeur klant en markt bij TBI-onderneming J.P. van Eesteren: “Al vanaf het eerste Beagle Building zijn wij mede-ontwikkelaar en organiseren wij de verdere engineering en realisatie van de gebouwen. We vinden het dan ook ontzettend mooi om onze schouders te zetten onder de gebiedsontwikkeling van M4H en daar de nieuwste loot aan de stam van de Beagle familie te ontwikkelen. Binnen J.P. van Eesteren werken ontwikkelaars, engineers en bouwers nauw samen om complexe binnenstedelijke projecten haalbaar te maken. Ook in dat opzicht voelen we ons helemaal thuis in het Makers District. Beagle Marconi wordt, net als Darwin en Zernike, een duurzaam gebouw dat wordt ontworpen naar de maatstaven van BREEAM Excellent. In het gebouw en in de openbare ruimte komen veel groene ontmoetingsplekken. Ook op de daken maken we gebruik van groen.”

De bouwactiviteiten vangen in de loop van 2023 aan. De oplevering en ingebruikname staan vanaf het eerste kwartaal van 2025 gepland.

Stuur project door