Groene Hart Ziekenhuis, Gouda

Het Groene Hart Ziekenhuis heeft een moderne huisvesting met eigentijdse voorzieningen gekregen waaronder een nieuw OK-complex en een Intensive Care afdeling. Het OK-complex bestaat uit acht multifunctionele operatiekamers, waarvan één kinder-OK met een eigen recovery ruimte. Hierdoor kunnen kinderen zo veel mogelijk gescheiden blijven van de overige OK’s en is er een korte route naar de kinderafdeling. De OK’s zijn volledig ingericht op de toekomst.

Patiënten en bezoekers worden ontvangen in een ruime ontvangsthal met bijbehorende faciliteiten, een nieuw restaurant en comfortabele wachtkamers. De patiëntenkamers zijn één- of tweepersoons vertrekken en voorzien van een ruime badkamer. Het hele gebouw is zo ingericht dat er optimaal contact tussen patiënten en zorgverleners kan plaatsvinden.

In de nieuwbouw zijn duurzame technieken toegepast, denk hierbij aan Lage Temperatuur Verwarming en Warmte-Koude Opslag. Duurzaamheid krijgt sowieso volop aandacht: in de nieuwbouw is alleen maar LED-verlichting toegepast en installaties zijn zo ingesteld, dat pieken en dalen in elektriciteiten gasverbruik beter worden verdeeld.

Deze nieuwbouw vond plaats te midden van een doorfunctionerend ziekenhuis.

Groene Hart Ziekenhuis

Stuur project door