Heineken Hoek, Amsterdam

In opdracht van Caransa Groep realiseerde J.P. van Eesteren de metamorfose van de welbekende Heineken Hoek aan het Leidseplein in Amsterdam. Het pand stamde uit 1900, maar is nu vervangen voor een volledig nieuw gebouw. MVSA Architects heeft gebouw ontworpen en Octatube was verantwoordelijk voor de gevel.

Het nieuwe gebouw heeft zes bouwlagen en een kelder. De horeca is verdeeld over de kelder, begane grond en eerste verdieping. De rest van de verdiepingen zijn bestemd voor een hotel. Het heeft een dubbele gevel, een binnengevel (thermische schil) en een opvallende glazen buitengevel, opgebouwd uit glazen driehoeken.

Diamant

De diamant-achtige uitstraling en het gebruik van hoogwaardige materialen zorgen voor een helder en fris aanzicht; een aanwinst voor het Leidseplein. Op de tweede tot en met de zesde verdieping herbergt het gebouw een 4-sterren hotel. De kelder, begane grond en eerste verdieping zijn bestemd voor andere horeca. De voormalige serre maakt plaats voor een transparante luifel waaronder het terras en de entrees zich bevinden.

Behalve een bouwwerk met bijzondere uitstraling wordt het ook een duurzaam en energiezuinig gebouw. Zo worden materialen hergebruikt en worden onder andere zonnepanelen, een warmtepomp, zelfsluitende kranen, hoogwaardige isolatie en energiezuinige verlichting toegepast.

Het is een iconisch gebouw op een meer dan zichtbare locatie in de hoofdstad. De hoge eisen op het gebied van architectuur en duurzaamheid, in combinatie met de extra aandacht voor de bouwlogistiek in hartje centrum.

Impressie herbouw Heineken Hoek

Stuur project door