Holbeinhuis, Rotterdam

Het iconische Holbeinhuis gelegen aan de Coolsingel 65, hoek Stadhuisplein, in Rotterdam is gerenoveerd en klaar voor de toekomst. De Nederlandse verzekeraar Athora Netherlands kocht het kantoorpand in 2013. Kraaijvanger architects is opnieuw betrokken. Eerder ontwierp het Rotterdamse architectenbureau tussen 1951 en 1954 het Holbeinhuis. Samen met CBRE Development Services hebben ze van het Holbeinhuis een toonaangevende werkplek voor professionele bedrijven in Rotterdam gemaakt.

Onze werkzaamheden

We vervingen alle gevelkozijnen en daken en reinigden de gevels. Inpandig deden we constructieve aanpassingen, denk aan een upgrade van de binnengevels, wanden en plafonds. De begane grond trokken we volledig opengetrokken zodat er een open verbinding is naar -1 en de entresol. Hierbij realiseerden we op -1 luxe vergaderfaciliteiten met inpandige binnentuinen. Ook is er hoogwaardige isolatie aangebracht en op het bestaande dak aan de achterzijde is een buitenruimte met groen. Het pand is voorzien van nieuwe installaties en is daarnaast ook casco opgeleverd.

Hoogkwalitatieve kantoorvloeren

Na de renovatie beschikt het Holbeinhuis over 9 hoogkwalitatieve kantoorvloeren van 450 tot 1.100 m² VVO. Daarnaast heeft het kantoor twee dakterrassen waarvan één gemeenschappelijk, een entresol met koffievoorzieningen en aanlandplekken, flexibele vergaderfaciliteiten en ontmoetingsplekken in de basement en een gastvrije host. Het pand zal na de renovatie beschikken over energielabel A en BREAAM Very Good dankzij o.a. de installatie van LED-verlichting, warmteterugwinning en het gebruik van groene daken.

Fotografie (c) Paul Starink

Stuur project door