Hybride-OK, Groene Hart Ziekenhuis, Gouda

In het nieuwe gebouw met de Hybride-OK in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda staan de chirurg en de radioloog naast elkaar aan de operatietafel en verrichten twee ingrepen tegelijkertijd. Hierdoor hoeft de patiënt maar één keer onder het mes. De nieuwe OK komt tussen de bestaande bebouwing bij het restaurant en sluit aan op de bestaande operatiekamers.

Een nieuw gebouw met vijf bouwlagen

Zo komt er een kruipkelder, leveren we de begane grond en eerste verdieping casco op en op de tweede verdieping komt de hybride-OK. De derde verdieping is bedoeld als technische ruimte. Het gebouw is ontworpen door EGM architecten. De oplevering staat gepland voor augustus 2024.

Logistieke uitdaging

De bouw is een enorme logistieke uitdaging. De bestaande OK’s en het ziekenhuis blijven tijdens de bouw in gebruik. Er moet dan ook zo weinig mogelijk overlast zijn voor patiënten, bezoekers, medewerkers en omwonenden. In overleg met Het Groene Hart Ziekenhuis en de gemeente Gouda is een nieuw, verlicht voetpad aangelegd rond de parkeergarage en krijgt het bouwverkeer een aparte rijbaan.

Daarnaast hijsen we al het bouwmateriaal over het dak van het ziekenhuis naar de binnentuin waar het gebouw met de hybride-OK komt. Dit mag alleen met een beperkte kraanlast. We hebben ook een crashdeck op het dak van de technische ruimte van het ziekenhuis aangebracht.

Onze werkzaamheden

Onze werkzaamheden bestaan uit grondwerk, trillingsvrije funderingswerkzaamheden, volledig in het werk gestort betoncasco, aanbrengen stalen dakplaat en sandwichgevelplaten, sloopwerkzaamheden (doorbraak bestaande gevels) en koppelen nieuwe vloeren aan bestaande vloeren.

Artist impression hybride-operatiekamer (c) Philips

Stuur project door