Kantoor Apollolaan, Amsterdam

J.P. van Eesteren realiseerde in opdracht van Kroonenberg Groep het nieuwbouwproject aan de Apollolaan 171 in Amsterdam. Apollolaan 171 ligt op een hoeklocatie met in de omgeving een mix van kantoren, woningen en luxe hotels in het hogere segment. Architectenbureau OMA heeft een ontwerp gemaakt voor het high-end kantoorgebouw aan een van de meest prominente groene lanen van Amsterdam.

Een glazen legpuzzel

Het vijf verdiepingen tellende pand vervangt het grotendeels ondoorzichtige kantoorgebouw van de JP Morgan bank uit de late jaren tachtig. De naar de Apollolaan gekeerde zijde van het pand wordt gekenmerkt door in elkaar grijpende glazen volumes die op een legpuzzel lijken. Op de hoek is de hoofdingang van het kantoor. Hier worden de volumes verder verkleind met een terugliggende gevel op de begane grond, waardoor een uitnodigende openbare ruimte langs de Apollolaan bij de entree van het gebouw ontstaat. De gevel aan de zijde van de woonwijk is bekleed met op maat ontworpen bakstenen die zijn gerangschikt om een geweven effect te creëren.

De bestaande parkeergarage is gehandhaafd en daarop is de nieuwbouw geplaatst. Er is ca. 7.280 m² kantoorruimte gerealiseerd voor de verhuur met parkeergelegenheid voor auto’s, scooters en fietsen in de kelder. De oplevering was medio 2023.

Stuur project door