KJ Den Haag

KJ Den Haag bestaat uit twee torens van 90 meter hoog waarin voornamelijk woningen, maar ook aantrekkelijke Haagse horeca en winkels komen. Het plan zorgt voor een mooie stadsentree bij Den Haag Centraal en een sterke verbinding met het groen en de stad.

Naast een bijzondere stadshal komen er in KJ Den Haag 396 woningen. Ook krijgt het KJ plein een nieuwe impuls door de groene inrichting en de nieuwe commerciële ruimtes op de begane grond van het KJ gebouw. Dit project is een ontwikkeling van Amvest en Synchroon. De bijzondere architectuur van het gebouw is van Powerhouse Company en het groene landschap op het gebouw is ontworpen door Delva Landscape Architects.

Stadshal, woningen en verblijfsplein

In KJ Den Haag komen in totaal 396 woningen (123 koopwoningen, 222 vrije sector huurwoningen en 51 sociale huurwoningen) met ondersteunende diensten voor het echte stadse leven. De appartementen variëren in grootte van 45 tot 140 m². De huurwoningen worden afgenomen en verhuurd door Amvest Residential Core Fund. Door de gekozen stedenbouwkundige opzet van KJ Den Haag krijgt de zon vrij spel op het nieuwe verblijfsplein. Een groot gemeenschappelijk terras en groene daktuinen bieden veel ruimte voor ontspanning en dragen bij aan een prettige woon- en leefomgeving. De begane grond is dusdanig vormgegeven dat reizigers en bezoekers van de stad hun route optimaal van en naar het station kunnen vervolgen door de riante stadshal met een houten gewelfd plafond. Daarnaast is er 1.200 m² commerciële ruimte ingepland voor Haagse horeca en winkels. Dit maakt het nieuw te vormen KJ plein tot een echt verblijfsplein. Het gebouw wordt op de in 2020 opgeleverde openbare fietsenstalling gebouwd. De fietsenstalling komt uit in de stadshal. De twee 90 meter hoge woontorens zijn met elkaar verbonden door een bouwvolume in de vorm van een vallei. De daken van de vallei worden ingericht als groen landschap en voorzien in een groot collectief dakterras.

Voorzieningen

Het gebouw richt zich op een brede doelgroep van bewoners die op zoek is naar een dynamische woonomgeving tot een doelgroep die kiest voor kwaliteit en comfort. Voor de bewoners van het gebouw worden gezamenlijke voorzieningen als een wasserette, een kookstudio, een gezamenlijk dakterras, gastenkamers voor logees en een fitnessruimte gerealiseerd. Deze ruimtes kunnen door bewoners worden gebruikt of gehuurd als aanvulling op hun privéwoning. Door de ligging naast het Centraal Station en de aanwezigheid van ruime fietsvoorzieningen worden in het project geen autoparkeerplaatsen gerealiseerd.

De bouw start in het 4e kwartaal van 2023

Inmiddels is er gestart met de bouwvoorbereidingen, zodat de feitelijke bouw in het laatste kwartaal van dit jaar kan beginnen. Voor meer informatie over start verkoop: www.kjdenhaag.nl

Stuur project door