Labgebouw O|2, horecagelegenheid, Amsterdam

In 2015 leverde de TBI vof (bestaande uit J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros) het Labgebouw O|2 op de Zuidas in Amsterdam op. Aan voor de horeca gereserveerde gebouwdelen op de begane grond was toen nog geen invulling gegeven. Deze drie ruimten van totaal 774 m2, aan weerszijde van de centrale entreehal, werden destijds casco opgeleverd.

Gespecialiseerde afdeling Verbouw Onderhoud Renovatie

In juni 2016 ontving dezelfde VOF opdracht om ook de afbouw van de horecaruimten in bouwteam uit te voeren. Een perfecte klus voor onze gespecialiseerde afdeling Verbouw Onderhoud Renovatie in Amsterdam, die dit samen met Croonwolter&dros heeft opgepakt.

Strakke planning

De VU heeft samen met Newjoy Concepts (architect) een schetsontwerp opgesteld. Wens was om de horecagelegenheid op 29 september 2016 zo ver gereed te hebben, dat de officiële opening van Labgebouw O|2 op de begane grond plaats zou kunnen vinden, zonder hinder van bouwwerkzaamheden. Door de planning hierop aan te passen en heldere doelstellingen te formuleren, is dit ook gelukt.

Na de opening in september zijn de plafondeilanden afgemaakt en is de definitieve bar geplaatst. Ook de delen die voor de opening niet gereed hoefde te zijn, werden daarna verder afgebouwd. Als sluitsteen is eind januari 2017 de nieuwe glazen entree-pui bij het Science Café gemonteerd.

Science Café

Met het Science Café is er een eigentijdse lunch- en werkgelegenheid bijgekomen. Om te ontbijten, lunchen en (net)werken. Ook is er een 'pop-up'-ruimte waar studenten hun practicum kunnen bespreken en voorbereiden en waar presentaties gegeven kunnen worden. Dit is tevens de plek voor een informele borrel en gezamenlijke activiteiten.

Stuur project door