Paviljoen Scheveningen

Afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie van J.P. van Eesteren bouwde in opdracht van Strandweg Vastgoed B.V het nieuwe strandpaviljoen ter hoogte van de keerlus aan het eind van de Gevers Deynootweg in Scheveningen. Dit vrijstaande paviljoen ligt volledig op het strand aan de boulevard.

Indeling

Het paviljoen is voorzien van een kelder. Op de begane grond en de eerste verdieping is er ruimte voor horecagelegenheden. Zo kan bijvoorbeeld de eerste verdieping verhuurd worden voor gesloten feesten. Daarnaast hebben beide verdiepingen een terras. De tweede verdieping van het gebouw functioneert als techniekruimte. Het hoogste punt van het paviljoen is ca. 12 meter.

Ontwerp

Het ontwerp komt van architect Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim de Bruijn BV. Dit bijzonder gevormde bouwwerk is uit betonwerk opgebouwd tot en met de eerste verdieping. Zo is er onder andere een ronde betontrap vanaf de begane grond. De bovenliggende verdieping is gemaakt in een staalconstructie met een staalplaatbetonvloer. Rondom het gebouw bevindt zich een sierkroon. Het dak is voorzien van een felsdak.

Stuur project door