Pompenburg, Rotterdam

J.P. van Eesteren ontwikkelt, in samenwerking met Synchroon en Dura Vermeer, verschillende gebouwen in het gebied Pompenburg in Rotterdam.

Er komen circa 1.100 nieuwe energiezuinige woningen, bestaande uit een variatie van sociale woningen, betaalbare huur- en koopwoningen en vrije sector huur- en koopwoningen. Op straatniveau wordt een divers maatschappelijk en commercieel programma ontwikkeld, wat aansluit bij de bestaande voorzieningen in het gebied.

Gebiedstransformatie

Het gebied Pompenburg vormt de verbinding tussen Rotterdam Central District en Rotterdam Noord. Een verloren stuk van de stad, wat vooral gekend is als achterkant. 

Met de ontwikkeling van Pompenburg wordt dit gebied getransformeerd naar een prettig gebied om te verblijven en dit sluit naadloos aan bij ontwikkelingen zoals Het Dakpark van de Hofbogen. 

Stroveer, Pompenburg en Bokelweg

De ontwikkeling van het gebied Pompenburg bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Stroveer: een woongebouw met koopwoningen omgeven door een nieuw stadspark.
  • Pompenburg: een woontoren van circa 140 meter hoog met een zeer divers programma, bestaande uit sociale huurwoningen, betaalbare en vrije sector huur- en koopwoningen. In de plint komen commerciële functies zoals een restaurant en horeca. 
  • Bokelweg: een mixed-use gebouw met veel maatschappelijke functies, zoals een filmhuis, horeca en dienstverlening. In de twee torens worden betaalbare en vrije sector huur- en koopwoningen opgenomen.

 

Lees hier meer over Pompenburg

Stuur project door