Project ACTA VU faculteit Tandheelkunde

ACTA is een samenwerkingsverband van de faculteiten der Tandheelkunde van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam. ACTA verricht wetenschappelijk onderzoek, geeft onderwijs en verleent patiƫntenzorg op het terrein van de tandheelkunde.

Het gebouw is door Benthem Crouwel Architekten ontworpen naar de drie primaire processen van ACTA; onderwijs, onderzoek en zorg. Uitgangspunt voor de clustering van deze functies vormt de regulatie van de verschillende stromen gebruikers in het gebouw.

De betonvloeren zijn uitgevoerd in het bubbledeck systeem om gewicht te besparen.

De vliesgevel met structurele beglazing is uitgevoerd met blinde bevestigingen in de glasranden waardoor aan de buitenzijde geen glaslatten of sponningsprofielen zichtbaar zijn. Het glas is voorzien van een in zeefdruk uitgevoerd lijnenspel.

De polyester balustrade en de met polyester afgewerkte roltrappen in de vide zijn beeldbepalend voor het interieur, evenals de polyester carrousels met behandelunits waarboven een soort wagenwiel is bevestigd waarin verschillende installaties zijn verwerkt.

Het project is gerealiseerd in een doorfunctionerende universiteitsomgeving met zeer krappe bouwplaatsruimte.

ACTA VU faculteit Tandheelkunde

Stuur project door