Project Element Amsterdam Hotel

J.P. van Eesteren heeft in het voormalige kantoorcomplex ‘De Veldert’ de duurzame transformatie van het Element Amsterdam Hotel aan het Gelderlandplein gerealiseerd. Dit hoogwaardige ‘long-stay’ hotel is compleet ingericht opgeleverd en is gebouwd volgens de internationale LEED 3-Certified duurzaamheidseisen. Het hotel heeft 160 kamers in studiostijl met keukens, een 24-uurs fitnesscentrum, twee vergaderruimtes, restaurant My Place en bar Carrots & Co. Opdrachtgever is Kroonenberg Groep. Het ontwerp is van architectenbureau Rijnboutt en interieurarchitect D/Dock Amsterdam.

In 7 maanden ‘handdoekklaar’
Het kantoorgebouw van 8.800 m2 werd volledig gestript, alleen de buitengevel en het betonskelet werden behouden. In een krappe zeven maanden zijn de indeling en installaties van het complex volledig gewijzigd om de realisatie van het hotel mogelijk te maken. Het hotel is vervolgens handdoekklaar opgeleverd; een unicum in de hotelbouw. Hierbij waren wij verantwoordelijk voor zowel de verbouwing als de complete inrichting. De opdrachtgever heeft daarmee slechts te maken met één aanspreekpunt. Bij overdracht was het hotel volledig klaar voor de eerste gasten, tot en met de zeepjes op de wastafels.

Duurzame transformatie
Het Element Amsterdam Hotel is voorzien van een volledig nieuw en duurzaam installatiepakket. Ook vonden tijdens de bouw voortdurend stof- en gasmetingen plaats. Daarmee verliep de bouw zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk. Alle verwerkte materialen zijn duurzaam gecertificeerd, van de kitspuit tot aan de gipsplaat. Zelfs de metalstudwanden voor de hotelkamers en de vloeren voldoen aan de duurzaamheidseisen

Over Element Hotels
Element Hotels® biedt long-stay comfort voor iedereen die bewust en duurzaam leeft. Stijlvol en sustainable, het design van Element breekt met conventies en zorgt ervoor dat de kamers en publieke ruimtes zijn voorzien van een zee aan licht. Tot op heden zijn er 19 Element Hotels wereldwijd, met 16 in Noord-Amerika, twee in Europa, 1 in Azië en nieuwe binnenlandse en internationale hotels in ontwikkeling. Meer informatie www.elementhotels.com/experience.

Element Amsterdam Hotel

Stuur project door