Project Horizon College

Het werk betreft de nieuwbouw van een schoolgebouw /college bestaande uit een betonnen parkeerkelder van 3 en 4 bouwlagen en technische dakopbouwen. Onderdeel van het gebouw is de plaatselijke rechtbank, die ruimte huurt van het ROC.

Het skelet is opgebouwd uit een prefabbetonnen draagstructuur voorzien van geïntegreerde stalen hoedliggers. De gevels bestaan voor het belangrijkste deel uit vliesgevelconstructies omkaderd met metselwerk. J.P. van Eesteren is tevens verantwoordelijk voor de uitwerking van het ontwerp in de besteksfase (Design & Construct opdracht). Het project is tevens leerlingbouwplaats.

De bouw van het Horizon College is opgedeeld in 7 bouwdelen, A t/m G. Onder bouwdeel A t/m C zit een parkeerkelder. De dakopbouwen zijn techniekruimten en vormen een visuele scheiding tussen de bouwdelen. Fase 2 betreft de bouwdelen E t/m G, waarvan bouwdeel E qua uiterlijk eigenlijk een kopie is van de bouwdelen B en C van de eerste fase.

Bouwdeel F is aan de ene zijde qua aanzicht gelijk aan bouwdeel E en aan de achterzijde heeft het een gelijkenis met bouwdeel D van fase 1. Bouwdeel G is van een heel andere vorm en staat als het ware als een 'twee verdiepingen tellend doosje' op bouwdeel F.

De oplevering van fase 2 is in 3 fasen, ieder bouwdeel is apart opgeleverd. Op deze manier is het Horizon College in de gelegenheid gesteld om het gebouw gefaseerd in gebruik te nemen.

Horizon College

Stuur project door