Project ibis hotel en DOCK21

Op het Rotterdamse Wijnhaveneiland ontwikkelde J.P. van Eesteren een nieuw multifunctioneel gebouw met daarin het nieuwe ibis hotel, 21 appartementen en commerciële ruimte. J.P. van Eesteren was ook verantwoordelijk voor de realisatie.

In nauwe samenwerking met Accor Hotels werd, op de plek van een bestaande parkeergarage en een voormalig kantoorgebouw, een nieuw ibis hotel ontwikkeld bestaande uit 139 kamers en diverse algemene hotelvoorzieningen. De inrichting van het hotel is gedaan volgens de nieuwste standaard van Accor en daarmee het eerste Ibis hotel dat zo is gerealiseerd. De ‘gevlochten’ voorgevel van het hotel bestaat uit composiet gevelelementen; een met glasvezelversterkte kunststof die het bijzondere ontwerp van deze gevel mogelijk maakte. Direct naast het hotel ontwikkelde J.P. van Eesteren 21 appartementen met daaronder commerciële ruimten. De woningen hebben hun eigen toegang via de Scheepmakerspassage die onderdeel is van The Red Apple en ook door J.P. van Eesteren werd gebouwd.

De ligging van het project op het centraal gelegen Wijnhaveneiland en ten opzichte van uitvalswegen, openbaar vervoer en het zakelijke, culturele en uitgaanscentrum van Rotterdam, vormde een belangrijke basis voor de ontwikkeling van dit project. De toevoeging van het multifunctionele programma levert een waardevolle bijdrage aan de levendigheid, dynamiek en beleving in de directe omgeving van het project en het Wijnhaveneiland.

De gemeente Rotterdam heeft in het gebied twee nieuwe voetgangersbruggen gerealiseerd die het Wijnhaveneiland nog beter verbind richting de binnenstad, de Oude Haven en de (vernieuwde) kade aan de Maas. In combinatie met de volledig herinrichting van de openbare ruimte op het Wijnhaveneiland is dit een aanwinst voor de binnenstad van Rotterdam.

ibis hotel en DOCK21

Stuur project door