Project Paleis van Justitie

IJDock is het nieuwe anker aan het IJ, zo’n 500 meter westelijk van het Centraal Station in Amsterdam. een modern, kwalitatief hoogwaardig verblijfsgebied met grootstedelijke voorzieningen waar partners zoals de Rijksgebouwendienst in investeren. IJDock is een project van ASR Vastgoed Ontwikkeling. De Rijksgebouwendienst is verantwoordelijk voor de huisvesting van het Openbaar Ministerie, het gerechtshof Amsterdam en de Waterpolitie van het KLPD. Het eiland, ongeveer 180 x 60 meter groot, omvat in totaal zo'n 89.000 m2 BVO.
Naast drie kantoorgebouwen is er op IJDock een woontoren met 56 appartementen en in de plint commerciële ruimte. Ook is er een hotel met 300 kamers gerealiseerd. De parkeergarage omvat 500 plaatsen, waarvan 350 openbaar. De passantenhaven met 60 ligplaatsen is de verbindende schakel tussen het zakelijk IJDock en de woonbuurt Westerdokseiland. Ook is er een kleine haven voor de Waterpolitie. IJDock is vanaf de Westerdoksdijk bereikbaar via een brug en een verbindingsdam.

Paleis van Justitie IJdock Amsterdam

Het project is ontwikkeld door AS Vastgoed Ontwikkeling uit Utrecht in nauwe samenwerking met de gemeente Amsterdam en de Rijksgebouwendienst. Het Masterplan is gemaakt door Dick van Gameren en Bjarne Mastenbroek.

Het omvangrijke project is gebouwd door drie aannemers. J.P. van Eesteren heeft de twee gebouwen van het Paleis van Justitie (voor het Openbaar Ministerie en het gerechtshof Amsterdam, totaal 34.000 m2 bvo) gerealiseerd naar ontwerp van Claus en Kaan architecten, met het duurzaamheidscertificaat Breeam.

Paleis van Justitie

Stuur project door