Project Rabobank

De uitbreiding naast het hoofdkantoor van de Rabobank bestaat uit twee slanke torens van 105 meter, die worden verbonden door een glazen voile. Een fragiele plint, waarin een centrale plaza van circa 6.000 m2  wordt ondergebracht, verbindt alle gebouwen van het complex.

De Rabocampus biedt plaats aan vier verschillende gebouwen:

  • Nieuwbouw Croeselaan 18
  • Huidig hoofdgebouw Rabobank Nederland
  • Gebouw Zilver
  • Auditorium

Door middel van een luifel en plaza zijn de gebouwen met elkaar verbonden. Aansluitend is het huidige hoofdgebouw gerenoveerd. Er werken ongeveer 6.300 mensen op de campus.

De Rabobank heeft een zeer duurzaam gebouw gerealiseerd en het meest energiezuinige kantoorgebouw van Nederland gebouwd. Niet alleen het uiterlijk van het nieuwe bestuurscentrum is innovatief, ook de manier van omgaan met gebruikers en omgeving is dat.
Er is alles aan gedaan om zoveel mogelijk daglicht in het gebouw te laten komen, zodat er zo weinig mogelijk kunstmatig licht nodig is. Slimme toepassing van isolatie zorgt voor een efficiënte regeling van warmte en koude. De binnentuinen, die ook bijdragen aan de interne klimaatbeheersing, worden besproeid met opgevangen regenwater.

Uitvoering in combinatie, ons aandeel is 50%.

Kantoor Rabobank

Stuur project door