Project The Red Apple

The Red Apple refereert aan een aantal aspecten. Rotterdam is the Big Apple van Nederland. Met dit gebouw wordt dat eens te meer bewezen. Daarnaast verwijst de naam naar de rijke historie van dit stukje stad. Aan de kade van de Wijnhaven meerden vroeger de platbodems met appelen aan.

The Red Apple is woon-werkgebouw dat opvalt met zijn rode penanten die verspringen en verschillend van maat zijn en het overkragende bouwdeel.
De nieuwbouw bestaat uit:

  • Een ondergrondse parkeergarage;
  • Een toren van 40 verdiepingen, 120 meter hoog met appartementen;
  • Een parkeergarage van 9 lagen, voorzien van autoliften;
  • Een kopgebouw bestaande uit een onderblok van kantoren en een overkragend bovenblok van woningen.

De nieuwbouw telt totaal 231 appartementen.

The Red Apple is het eerste gebouw in Nederland waar de JumpLift is toegepast als alternatief voor de traditionele bouwlift aan de buitenzijde van het gebouw. De JumpLift is de definitieve liftinstallatie die reeds in de ruwbouw wordt geïnstalleerd. Met een waterdichte verplaatsbare machinekamer groeit de lift met de ruwbouw mee. Steeds als de ruwbouw twee verdiepingen hoger is, wordt de volgende 'jump' uitgevoerd. Het bouwplaatspersoneel kan zich met de JumpLift comfortabel en snel binnen het gebouw verplaatsen.

De wanden van de toren zijn met een klimbekisting opgetrokken. Een noviteit is de Jump-lift die reeds tijdens de ruwbouw is geïnstalleerd en met de ruwbouw meegroeide. De vloeren van de toren zijn traditioneel uitgevoerd.
De parkeergarage is nagenoeg geprefabriceerd in combinatie met kanaalplaten.
De draagconstructie van het kopblok bestaat uit in het werk gestorte wanden en breedplaatvloeren. De overkragingsconstructie is opgebouwd uit verdiepingshoge stalen spanten.

Uitvoering in combinatie, ons aandeel is 50%.

The Red Apple

Stuur project door