Project renovatie ROC Mondriaan

In negen maanden tijd is de locatie van het ROC Mondriaan aan de Koningin Marialaan in Den Haag door de afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie gerenoveerd. Van een oud schoolgebouw is het getransformeerd naar een hedendaagse opleidingslocatie voor horeca, facilitaire dienstverlening en hotel & management, zodat er weer volgens de huidige standaard kan worden lesgegeven. Doel was ook om veel meer sfeer en beleving in te brengen die past bij eigentijdse horeca-uitstraling.

Goede afstemming

J.P. van Eesteren was verantwoordelijk voor het bouwkundige deel. De grootste uitdaging betrof de korte voorbereidingstijd, terwijl een goede afstemming met alle partijen cruciaal was. Vanwege de restaurants moesten bijvoorbeeld alle bouwkundige en installatietechnische aspecten, maar ook de meubels, zoals een bar en kassameubel, perfect op elkaar worden afgestemd.

Compleet nieuw interieur

Aan de buitenzijde zijn de toegangen van het gebouw geaccentueerd en vernieuwd met automatische schuifdeuren, een tourniquet en een grote luifel. Aan de Wilhelminastraat zijn nieuwe buitenkozijnen aangebracht. Op het dak is een nieuwe techniekruimte en de rest van het dak heeft een nieuwe toplaag. Binnenin is de transformatie groot met een compleet nieuwe indeling door  de plaatsing van nieuwe wanden, plafonds en de wand- en vloerafwerking. Hierbij is veel aandacht besteed aan de apparatuur en het interieur. In totaal is er zo’n 9.000 m2 gerenoveerd.

Verrassend eigentijds resultaat

Het resultaat mag er zijn: het leerwerkbedrijf Invitez – The Hague spitality Experience Centre, onderdeel van ROC Mondriaan, is een prachtige locatie geworden, waar studenten hun toekomstige beroep in de praktijk kunnen leren. Aan de buitenzijde is er ogenschijnlijk weinig veranderd, maar als je binnenloopt, dan zie je een eigentijds gebouw. Met een fraaie entree met chique receptie en comfortabele lobby, 4 prachtig ingerichte restaurants met mooie (open) keukens, ruime vergaderzalen, frisse lokalen en een totaal vernieuwd hotel.

Renovatie ROC Mondriaan

Stuur project door