Project Rijksmuseum

De uitvoering van het omvangrijke project was in meerdere percelen verdeeld. Onze opdracht betrof perceel 5: de bouwkundige werkzaamheden aan het bestaande hoofdgebouw, de nieuwbouw van het Aziatisch paviljoen, de nieuwbouw van het studiecentrum en de afbouw van de energiering.

Onze werkzaamheden aan het bestaande gebouw omvatten onder meer de totale herindeling, het isoleren van de buitenwanden en de daken, het plaatsen van voorzetwanden waarachter de installaties weggewerkt zijn, de deuren tussen de tentoonstellingsruimten die in de wanden zijn geïntegreerd, het herstel van het stucwerk, het aanbrengen van vloeivloeren, het versterken en opnieuw beglazen van de beloopbare legramen onder de kap, het vergroten van de gemetselde schachtkanalen ten behoeve van de installaties, de natuursteen wand- en vloerafwerkingen, de parketvloeren in de tentoonstellingsruimten, de nieuwe puien en tourniquets, de chandeliers waarin de verlichting is geïntegreerd, het stabiliseren van het zand tussen de gewelven ter plaatse van te maken sparingen voor de installaties en de reconstructie van de terrazzovloeren.

Tevens was de coördinatie van de nevenaannemers van de overige percelen (civiel, installaties, specifieke restauratiewerken), de logistiek en het bouwplaatsbeheer van het totale project in onze opdracht begrepen.

Tijdens de bouwactiviteiten is de aangrenzende Philipsvleugel open gebleven voor het publiek.

Het project is door ons in juli 2012 opgeleverd waarna het Rijksmuseum met de inrichting is begonnen. In 2013 opent een geheel vernieuwd Rijksmuseum dat acht eeuwen Nederlandse kunst en geschiedenis toont aan een nationaal en internationaal publiek in een prachtig gerestaureerd en vernieuwd hoofdgebouw.

Stuur project door