Q Residences, Amsterdam

Het is niet zomaar een bouwproject. Op een van de meest prominente locaties in Buitenveldert verrijst een markant en iconisch wooncomplex. Waar de Van Neijenrodeweg en de Buitenveldertselaan elkaar kruisen, bouwt J.P. van Eesteren in opdracht van Kroonenberg Groep aan een landmark van internationale allure. De 75 meter hoge woontoren ‘Quartz’ is de eyecatcher van het project en de zuidelijk gelegen ‘Qube’ van 35 meter hoog maakt het beeld compleet. Q Residences combineert het beste van twee werelden: aan de ene kant de imposante torens van de Zuidas, aan de andere kant de laagbouw en de vrije ruimte die zo typerend is voor Buitenveldert.

Het wooncomplex telt in totaal 248 dure en middeldure huurwoningen. Ook is er zo’n 500 m² op de begane grond bestemd voor functies als horeca, lifestyle en retail. De circa 130 parkeerplaatsen worden gerealiseerd in een ondergrondse parkeergarage en er komt een grote fietsenstalling voor 700 fietsen.

Het ontwerp is van de hand van Studio Gang uit Chicago, een van de meest gerenommeerde architectenbureaus ter wereld. Samen met architectenbureau Rijnboutt maakten zij een markant ontwerp. Landschapsarchitect Piet Oudolf ontwierp een plaza tussen beiden gebouwen in. Het interieurontwerp komt van Piet Boon.

Stuur project door