Renovatie kantoorgebouw MM25, Rotterdam

In opdracht van OVG Real Estate revitaliseerden TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros het leegstaande kantoorgebouw “MM25” aan de A20 in Rotterdam. Architectenbureau Dam & Partners is verantwoordelijk voor het ontwerp. Door de revitalisering is een flexibel en daarmee toekomstbestendig kantoorpand ontstaan, dat zich aan kan passen aan de gebruikerswensen en daarmee beter presteert.

Het MM25-gebouw is sinds begin 2018 het nieuwe hoofdkantoor van de TBI-ondernemingen Croonwolter&dros, Mobilis en Servicis. Vastgoedontwikkelaar OVG Real Estate verhuurt 8.300 m2 aan de ondernemingen. HEVO begeleidde de TBI-bedrijven gedurende het traject; van huisvestingsplan tot ingebruikname.

Toonaangevend SmartBuilding

Croonwolter&dros, Mobilis, Servicis en OVG Real Estate kozen bewust voor de revitalisering van een bestaand kantoorpand. Het gebouw is deels voorzien van een nieuwe gevel en compleet voorzien van nieuwe technische installaties. De innovatieve technologieën die toegepast zijn in OVG’s prijswinnende ontwikkeling ‘The Edge’ is hierin gecombineerd met de know-how van Croonwolter&dros en J.P. van Eesteren. Hierdoor ontstaat een echt toonaangevend SmartBuilding.

Optimale energieprestatie, laag energieverbruik

Na de renovatie heeft MM25 energielabel A en geeft daarmee invulling aan de doelstelling van het Klimaatverdrag 2020. Er wordt gebruik gemaakt van sensortechnologie wat een belangrijk onderdeel uitmaakt van een SmartBuilding. Zo wordt in MM25 een modern en comfortabel werkklimaat gecreëerd zonder in te leveren op een laag energieverbruik. De werkomgeving heeft een inspirerend, open en transparant karakter en een flexibele inrichting waardoor het gebouw mee kan ‘ademen’ met de wensen van de organisaties.

Stuur project door