Stadshaven Brouwerij, Rotterdam

In opdracht van Havenbedrijf Rotterdam renoveerden we deze oude fruitloods van 5000 m² aan de Galileistraat in Rotterdam tot een bierbrouwerij en restaurant. Een bijzonder project vol verrassingen. Deze, in 1912 gebouwde, loods was een koelcel voor fruit. Het casco met de grote, markante betonnen spanten is blijven staan en ook de inrichting is zichtbaar gebleven. De koelcelwanden moesten eruit, net als de betonplatenvloer die vervangen moest worden door een hoogwaardig afgewerkte betonvloer met afschotvakken. Hierdoor kunnen de biertanks veilig worden gespoeld. Verder heeft het gebouw een nieuwe gevel die tussen de kozijnen is afgewerkt met zowel gevelstucwerk als eikenhouten betimmering. Ook het gehele dak is vernieuwd en heeft het gebouw een nieuwe lichtstraat.

Nieuwe dakconstructie en gevelpakket

De complete staalconstructie van het dak is uitgewisseld in verband met de stabiliteit van de betonspanten. De dakconstructie moest er volledig af om een zwaarder gewicht aan te kunnen in de toekomst. In samenwerking met de opdrachtgever en adviseurs is er gedurende de bouwtijd een geheel nieuw gevelpakket ontwikkeld. In de gevelbouw is gebruikt gemaakt van HSB-elementen. Deze HSB-elementen werden geproduceerd in onze eigen timmerwerkplaats in Gouda.

Omgeving

Vanuit de Stadshaven Brouwerij heb je geweldig uitzicht op het water. De hele omgeving wordt ontwikkeld tot een mooi woon- en werkgebied. De ambitieuze plannen voor de Merwe-Vierhavens (M4H) waren dan ook aanleiding voor de eigenaren van de Bierfabriek om naar deze locatie uit te breiden. Dit havengebied aan de noordkant van de Maas biedt hen de ruimte om te brouwen. Nu niet alleen meer voor de eigen horecagasten, maar ook voor verkoop elders en dan gaat het om maar liefst 2 miljoen liter per jaar.

Stuur project door