Stationspostgebouw, Den Haag

Projectinformatie


Project Stationspostgebouw
Locatie Den Haag
Opdrachtgever Life makes Sens
Architect KCAP
Looptijd 2019 - medio 2021

Bouwcombinatie SPG, bestaande uit BESIX en J.P. van Eesteren, transformeerde in opdracht van Life makes Sens, het project Stationspostgebouw (SPG). Dit deden zij samen met nevenaannemer Unica.

Het betreft het verbouwen en renoveren van het in 1949 gebouwde PTT Postkantoor in Den Haag. Dit Rijksmonument heeft na de verbouwing een BVO van ca. 30.000 m², verdeeld over 9 verdiepingen. Onder meer zijn er tussenverdiepingen geplaatst, is er een atrium met vides gemaakt en werd de gevel gerenoveerd en deels vervangen. Het gebouw kreeg 7 nieuwe liften en een ondergrondse fietsenstalling voor 300 fietsen. Na de verbouwing kreeg het pand weer deels de oorspronkelijke bestemming als hoofdkantoor voor PostNL terug. Daarnaast is een deel van het kantoor ingericht als co-working space van Fosbury & Sons.

Rijksmomument

Rijksbouwmeester en architect G.C. Bremer ontwikkelde het kantoor in 1932. In 1940 begon de bouw en in 1949 werd het gebouw in gebruik genomen, nadat de werken even werden stilgelegd vanwege de oorlog. Het Stationspostgebouw was het laatste ontwerp van Bremer en heeft door zijn bijzondere kwaliteiten de status van Rijksmonument.

Het pand is gelegen op de hoek Waldorpstraat met Rijswijkseweg, nabij NS-station Den Haag Hollands Spoor. Project Stationspostgebouw vormt het begin van de complete transformatie van het gebied rondom Den Haag HS naar een aantrekkelijk woon- en werkgebied: Hollands Spoor Kwartier.

Tijdens de bouw

Stationspostgebouw in april 2021

Stuur project door